Telefon: nokia 8800 Sapphire Arte
Sieć: orange
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 19:55 Problem z Nokia 8800 Sapphire Arte
Witam,
Mam taki oto problem:
Po zakupie tytulowego telefonu zauwazylem pewien bardzo irytujacy mnie problem.
Otoz nie zawsze ale tak gdzies w 70% podczas wysówania slidera na ułamek sekundy pojawia sie analogowy zegar po czym ekran LCD gasnie. dzieje sie to zazwyczaj po dluzszym okresie nie uzywania telefonu (np. 5,10,20 i wiecej minut) tzn ze jak co chcwile bede wysuwac i wsówac slidera to taki problem raczej nie ma miejsca.
Zglosilem sie do serwisu z tym problemem ale serwis na drugi dzien powiedzial ze usterka ta nie jest mozliwa do usuniecia i ze problem taki zglosili do nokia poland.
Ja wtedy wyslalem pismo faxem do dzialu reklamacyjnego ze zgodnie z warunkami umowy jesli usterka nie jest mozliwa do usuniecia to przysluguje mi mozliwosc wymiany towaru na nowy. Po 14 dniach roboczych otrzymalem od nich pismo, ze jeszcze nie podjeli decyzji i prosza o cierpliwosc. Pomyslalem ze to czas na zwloke wiec wyslalem ponownie pismo reklamacyjne i wlasnie otrzymalem odpowiedz - NEGATYWNA!!!
"Z informacji uzyskanych w Autoryzowanym Punkcie Serwisowym (APS) wynika ze aparat byl naprawiany w dniach 8-9.09.08. wymiana oprogramowania, aparat odeslany bez naprawy.
Wyjasniamy, że według procedury Nokia Poland, zgłaszany przez Pana problem NIE JEST USTERKĄ!!!!??????? W zwiazku z powyzszym APS nie moze dokonac naprawy. Pragniemy wyjasnic, że Ograniczona gwarancja producenta przyznaje uzytkownikowi prawo do wymiany produktu na nowy, gdy usuniecie wady jest niemozliwe w drodze naprawy. W tym przypadku przedstawione warunki wymiany nie zostały spelnione. Wobec powyzszych faktów nie mozemy rozpatrzyc pozytywnie Pana prosby."
Ktos mi moze powiedziec zatem czym jest wg procedur NP, moim zdaniem, moja usterka, ktora wg NP nie jest usterka?
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 20:32
napewno zloze odwolanie ale chcialem uzyskac jakies info, jakis konkretny argument ktory by mi pomogl w wymianie telefonu, od kogos kto troche na ten temat wie, slyszal cos na podobny temat itd. itp.
gdzie moge znalesc info np o tym co wchodzi w zakres usterki w NP a co nie, dlaczego moja "przypadlosc" nie jest usterka.....
Telefon: Nokia E50 Silver
Zaproszone osoby: 2
Sieć: HEYAH
Karta Pamięci: 128 MB Micro SD
Imię: Można się domyśleć :] Pomógł: 200 razy Wiek: 18 Posty: 2010 Piwa: 180/13 Skąd: Tuchola
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 20:59
O ile się nie mylę to możesz oddać telefon, w ciągu 6 m-cy od dnia zakupu z tytułu niezgodności towaru z umową. A co więcej nie Ty masz tłumaczyć że usterka wynikła z Twojej winy a sprzedawca Tobie.
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 21:29
Cytat:
Art. 8 ustawy z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży
konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego (Dz. U. z 2002 r. Nr 141 poz. 1176 ze
zm.).
Mowisz o tym?
Tylko ze najpierw musze ponoc u rzeczoznawcy zdobyc dokument, ze usterka byla juz w telefonie w momencie zakupu a to ponoc nie jest takie latwe.
Ja sie do serwisu Nokii zglosilem 2 tyg od zakupu bo wczesniej nie mialem czasu. Poza tym, telefon kupilem w Krakowie a jestem z katowic....